Scones
Igår blev jag rejält sugen på scones, men då det är ganska så onyttigt så tänkte jag att jag skulle exprimentera och försöka göra receptet lite mindre onyttigt och mer proteinrikt.
Rör ihop torrvarorna (gärna med en gaffel) och häll sedan i mjölk och kvarg och blanda till en jämn deg. Känns degen för kladdig så lägg till lite mera vetemjöl tills det blir en fastare konsistens (men var försiktig, annars kan sconsen bli för torra).
//Olivia
Så här såg mitt recept ut:
Ca 2½ dl grahamsmjöl
2msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ dl Whey-80 proteinpulver (vaniljsmak)
En nypa salt
Ca 180g kvarg
Ca 1½ dl mjölk
Rör ihop torrvarorna (gärna med en gaffel) och häll sedan i mjölk och kvarg och blanda till en jämn deg. Känns degen för kladdig så lägg till lite mera vetemjöl tills det blir en fastare konsistens (men var försiktig, annars kan sconsen bli för torra).
Dela upp degen i fyra delar och forma till fyra "bullar". Dessa ska stå i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader.



Jag blev ganska så nöjd med resultatet faktiskt, även Malin verkade gilla det =) Visst, nu hade vi ju ost och sylt på, så liiite onyttigt blev det ju. Men som Malin sa "tänk om du hade gjort helt vanliga scones, då hade det ju blivit ÄNNU onyttigare!" -Så sant som det är sagt! Vi tycker inte att man ska vara för strikt med vad man stoppar i sig, bara man försöker göra det till det bättre och det inte går till överdrift =)
//Olivia
Kommentarer
Trackback