Smidighet

När man berättar för folk att man är en gammal gymnast så tror de flesta att man är en sån där smidig människa som kan knyta ihop alla sina lemmar med varandra och bli till en liten boll. Riktigt så är det ju inte... i alla fall inte i mitt fall. Jag var en sån där halvsmidig gymnast som kunde komma ner i spagat och split, men thats it. Jag har alltid varit stel som en pinne i ryggen, vilket i och för sig har varit på både gott och ont.

Malin däremot är huuur mjuk som helst, man kan i princip gämföra henne med en kokt spaghetti (och här talar vi inte al dente inte...)! Kommer nog alltid att avundas henne det... Fatta vilket partytrick, att bara kunna slänga upp benet till huvudet som om ingenting - WOW!

Men men, det jag vill komma fram till är att jag ska satsa på att bli sådär smidig igen som jag var förut. Okej, kanske inte exakt så smidig, men jag ska banne mig komma ner i spagat på höger ben! Även spliten ska jag jobba på tänkte jag... Och för att motivera mig själv lite extra så ska jag försöka få Malin att ta en före-bild på mig nu i veckan, så att jag har något att gämföra med sen om några veckor - hur låter det? :-)


Medans Malin poserar i en komplicerad position som kräver en extrem smidighet...


...så ställer jag mig på händer och viker in ena benet haha!


//Olivia

Chai Havredryck

Jag har i några år varit ett stort fan av Oataly's havredryck, och när jag här om dagen var och handlade på Willys så upptäckte jag att dem hade lanserat ut en ny smak - chai! Jag som bland annat älskar chai-latte och chai-té var ju bara tvungen att köpa hem en förpackning och prova:
Den var riktigt god, speciellt om man värmde upp den i micron! Jag vet inte hur länge den har funnits ute i affärerna men då det för mig är en "vinterdryck" så blev jag lite besviken på att den inte kommit ut tidigare i höst. Det känns lixom inte så passande till våren om man tycker om att dricka den varm... Men den blir lätt en favorit i vinter!

För er som inte vet så finns havredrycken i tre olika andra smaker; naturell, choklad och apelsin/mango. Jag har provat alla och jag tycker om allihopa! :-)

Hoppas ni vågar prova ;-)

//Olivia

Några styrkeövningar

Så, nu är det dags för fler övningar tycker jag. Sist så fokuserades det på magen, nu vänder vi på steken och kör rygg istället.



Det här är då benlyft. Man ligger på mage på golvet, och lyfter fötterna över marken. Helst ska man känna att låren lyfts upp en bit också. Inom gymnastiken så är vi väldigt hårda med att knän och fötter ska sitta ihop, men om man går ett corepass på ett gym så spelar det ingen roll för dem. Så ni får avgöra själva vad ni tycker känns bäst. Tänk iaf på att ni kollar ner i golvet!



Och det här är då rygglyft, i stort sett likadant som benlyft men man lyfter överkroppen istället. Viktigt här är att tänka på att bli så lång som möjligt, och att titta ner i golvet. 



Sist så kan man slå ihop de två tidigare övningarna till en ny övning. Så, gå upp med överkropp och underkropp samtidigt. Det ni ska tänka på i den här övningen är detsamma som för de tidigare. Den här övningen går att variera en massa, antingen så går ni upp med över-, och underkropp samtidigt. Eller så gungar ni... Det är fantasin som sätter gränser...

Jag och Olivia brukar köra ca 50st av varje när vi kör. Men det kan vara bra att bryta ner till intervaller, och inte köra så många om man inte är van. Men, 10st x 3ggr borde vara lugnt?!

Nu är det dags för er att testa de här övningarna och stärka upp er bål!! =)

Olivia is here!

Hej på er!

Jag vet att Malin har varit den hurtiga av oss och skrivit de tre första inläggen i bloggen, så idag kände jag mig faktiskt lite tvingad till att skriva något... Inte för att jag inte vill blogga, jag har bara inte haft någon inspiration. Dessutom har jag inte varit lika nyttig som min partner (kan man kalla det så?) utan jag har mest slängt i mig onyttigheter de senaste dagarna.

Igår var vi som Malin nämnde, på vårat första spinningpass. När vi kom in i salen så blev jag ganska så förskräckt när jag såg alla spinningcyklar runt omkring mig, då de såg så oootroligt komplicerade ut. Men efter att jag hade övertalat Malin att hon skulle pilla lite på dem och lista ut hur man ställde in cykeln efter sitt individuella mått så insåg jag att det inte var så svårt trots allt!

Jag med min dåliga kondition och mina svaga ben håller inte med om att det "inte alls var så jobbigt", snarare tvärt om. Jag har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv (kanske därför dem har dämpad belysning i salen?)! Mina ben var nära på att ge vika flera gånger. Men jag gav inte upp! Dock har jag ingen träningsvärk idag, vilket jag är lite besviken på...
Men det var ett bra pass, det måste jag ju säga. Instruktören gick ibland runt i salen och gav tips till deltagarna vilket jag uppskattade mycket (när man väl tränar så vill man ju faktiskt göra det på rätt sätt). Dessutom var det bra konditionsträning vilket jag som sagt verkligen behöver!

Gårdagens föda och spinning.

Igår så satt jag, Malin, och pluggade hela morgonen och dagen, hela vägen fram tills att jag gick till gymmet.

Olivia och jag sa att vi skulle köra ett spinningpass igår för första gången, det började kl.17.20. När jag satt själv på caféet och pluggade, orkade jag inte vänta till kl.17 så jag gick dit tidigare. Jag körde ryggstyrka själv (fokuserade på flankarna), sen gick jag på löpbandet i en timme i hög hastighet. 

Innan spinningpasset var vi båda rätt så nervösa. Vi är ju gamla gymnaster, vi har explosivitet, inte uthållighet och kondition. Men det gick väldigt bra! Jag tyckte inte alls att det var så jobbigt som jag trodde att det skulle vara, och idag har jag ingen träningsvärk alls! Jag svettades som en tok, så tog i gjorde jag. Jag kände att det var skönt att klara av något som jag har varit så rädd för att testa på. Nu kan det bli nya favoriten! =)

Så, igår tänkte jag verkligen på vad jag åt. Jag hade förberett mig på jordens undergång (läs: spinning). Så, dagsintaget av föda såg ut så här:

FRUKOST
Fiberhavregrynsgröt med lite sylt, två knäckisar med keso, aromat och avokado.

MELLANMÅL
Vaniljyoghurt med äpplebitar, kanel och kardemumma

LUNCH
Sallad med chevré, honung, solrosfrön, ruccula, bäbisspenat, soltorkade tomater, körsbärstomater etc med pestodressing
Jag åt lunch på "Hörnet" i Norrköping, kolla här.

MELLANMÅL
En nutrilettsoppa

SNACKS
Räkor, aioli och baguette hos en vän.

Idag så åt jag samma frukost, men ändrade pålägget på en knäckemacka. Jag blev så inspirerad av salladen jag åt igår, med honung på. Jag har glömt bort hur gott det är med honung, så idag testade jag att äta knäckemacka med honung på. Jag använde mig utav honungen från min kompis Rickards egna biodling, och det var såååå gott!! Mer ekologiskt än så går det inte att få =) 

Idag blir det även att laga till lax med spenat.
Mitt egna alldeles superenkla recept:
Först och främst spenat, med matlagningsgrädde, lägg på laxen, krydda (jag välder ofta citronpeppar), in i ugnen i ca 20 minuter (på200grader), gör ris. Och klart!
Busenkelt va? =)

Hoppas ni får en fin helg!


Några styrkeövningar

Idag så ska jag och Olivia testa på ett nytt pass på vårt gym, Combat. Antar att det är lite combataktigt, så logiskt. Men, lite kampsport med lite kondition blandat. Efter det så ska vi gå på ett 30 minuterspass av core. Där man bara tränar bål, helt perfekt!
Eftersom vi inte ska träna själva, med våra egna övningar, så tänkte jag bjuda på några övningar som jag redan har kort på på min dator.
Eftersom jag och Olivia är gamla gymnaster så har vi tagit våra styrkeövningar från gymnastiken. Det är det sättet vi är vana vid att träna, men det är väldigt bra styrka!
Jag ska visa:



Det här kallas för att ligga i krum. Man har fötterna och skulderbladet ovanför golvet, men svanken i golvet. Jag gör en lättare variant på det här kortet, det går att lägga armarna vid öronen, då blir det tyngre för magen.
Den här övningen tränar spänningen i kroppen, men främst magen. Den går att göra mer avancerad, pendla med benen, simma etc. Bara fantasin sätter stopp =)



Här har ni krumpositionen med armarna vid öronen.



Det här kallas för en gruppering. Ligg i krum (se kort ovan), det är grundpositionen för en gruppering. Sen, gå samtidigt med överkroppen och benen mot varandra. Det här känns i magen...




Det här är då en fällkniv. Gör precis likadant som i en gruppering, men gå upp med raka ben (kan vara lite svår om man är stel i baksida lår).


Nu har jag givit er några övningar som tränar magen, och som är anpassade till att göra hemma. Om man skulle vara kinkig och inte vill ligga på ett hårt golv så lägg dig på mattan, ta fram en filt, eller en yogamatta. Men ligg inte i något så mjukt som en säng...
Så sätt igång och träna era magar denna fina, soliga torsdag! =)

Activa in da house!

Nytt år, 2012, och vi tror att alla håller med oss när vi säger att vi vill se snygga ut till "Beach 2012". Eller?
Vi har bestämt oss för att leva ett lite sundare liv, med mer träning och lite mindre äta gott... Närå, vi ljuger. Träning=ja. Godis=fortfarande ja!


Vi är två avdankade gymnasttjejer, på 25 och 22 år, som längtar tillbaka till våra forna glansdagar. Vårt syfte med den här bloggen är att ge er lite tips på träningar, övningar till hemmet samt till gymmet, men även för att vi ska hålla vår inspiration uppe. Ni får följa med i vår träningsutveckling.


Vi kommer att bjuda på den här hemska informationen om ens vikt, mått osv osv. Den osminkade sanningen helt enkelt. Och så, förhoppningsvis, får ni läsa om hur vi har uppnått våra mål. Ni får iallafall läsa om vår väg mot målen. Processen är ju viktigare än produkten, eller hur?


Välkomna in i en ny blogg med massa inspiration! Håll till godo! =)
MVH,
Olivia                                               Malin

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0