Motivation!


God förmiddag!

Precis som jag trodde så blev jag lite mer motiverad när jag väl kom fram till gymmet igår, dock kanske inte SÅ motiverad som jag kanske ville bli. Inte heller Malin var på hugget då hon hade gjort sig illa i armbågen tidigare under dagen, så det blev "bara" lite effektiv mag- och ryggstyrka i ca en halvtimme. 

Idag hade vi tänkt att satsa igen! Om Malins armbåge är bättre så blir det kanske ett box-pass, annars kan jag tänka mig att vi kör ben och rumpa :)

Sen en helt annan sak... Jag vill att ni läsare ska börja påminna oss om att bli bättre på att ta/lägga upp fler bilder i bloggen! Insåg nyss att vi är rätt så dåliga på det, vilket gör att det kanske blir tråkigare för er läsare att läsa? Så kom gärna med förslag, har ni några tips på vad ni vill se!? :)

//Olivia


Mot gymmet!


Om exakt en halvtimme ska jag möta upp Malin på gymmet. Jag skämms riktigt mycket för att säga det men jag har inte varit där på TVÅ VECKOR! Vad skönt det vore om jag kunde skylla på förkylning eller liknande med det kan jag inte haha. Visst har jag jobbat mycket och så, men hade jag verkligen velat så hade jag faktiskt kunnat klämma in lite träningspass. 

Men gjort är gjort (eller rättare sagt ogjort?) och nu gäller det att hitta tillbaka till den gamla rutinen igen.
Dock måste jag faktiskt erkänna att jag inte är speciellt taggad just nu, men jag hoppas att jag blir mer motiverad när jag väl sätter på mig gympadojjorna igen!

//Olivia

Make it or Break it!

Ikväll så kommer nya avsnittet av nya säsongen av Make it or Break it! Ni som inte vet vad det är, så är det en serie om gymnastik - gymnaster som tränar för att tävla i OS med diverse olika intriger. Faktiskt så är det en bra serie, inte bara för att det handlar om gymnastik! =) Så ikväll så ska några av mina söta vänner från gymnastikföreningen hem till mig på knytis så ska vi kolla tillsammans. Olivia också! Inga ursäkter godtages! ;)

Ni kan läsa mer om det här.

Förkylning från helvetet?

Jag är fortfarande förkyld?! Förstår inte, vad har jag gjort för att förtjäna det här? 

Jag antar att jag fortfarande är sjuk eftersom jag aldrig tar det lugnt. Den första veckan som jag var sjuk så tog jag paus från träning och gymnastiken, men jag tog det inte lugnt från mina två andra jobb. Det kanske bidrog till att jag aldrig blir frisk? Nu när förkylningen slog till med nya krafter så har jag inte vilat någonting, jag har till och med gått till gymmet några gånger. Jag får väl kanske skylla mig själv. Men jag kan inte ta det lugnt! Det går inte!

I helgen så försökte jag så gott det gick att vara lugn hemma i stillhetens tecken. Det gjorde jag pga två saker: 1.) jag var hundvakt till en liten valpis, och 2.) jag skulle sitta och skriva på min uppsats (deadline snart). Så, jag tränade ingenting förutom många långa, och korta, promenixer med vovven. Trots att jag satt still och "tog det lugnt" så kände jag aldrig ro. Stressen över uppsatsen tror jag bidrar till att förkylningen blir värre, och värre också...

Med det sagt, klago-Malin nummer 1 i farten, så måste jag få ta och säga att jag gillar min utveckling i muskelmassa! Jag vet att jag skulle ha utvecklats än mer om jag inte var förkyld, men är för det nöjd med de resultat jag ser redan. Jag lägger upp en bild på min rygg så får ni se! =)

Bild tagen från fredags, 23/3
Bild tagen från början av året.

Jobb


Jag känner mig så dålig som inte har varit inne här på ett tag nu! Jag har inte lyckats besöka gymmet alla gånger jag velat heller. Det är nämligen så att jag håller på att jobba för fullt, plus att jag precis fått ett helt nytt jobb som kräver att jag måste gå på en 10-12 dagars utbildning + introduktion. Det tar upp lite av min tid som ni kanske förstår...

Jag tänkte att jag (precis som Malin) skulle berätta lite mer om hur mitt liv ser ut om man bortser från träningen någon dag, så ni får en lite större bild av vad jag är för människa, det kanske kan vara intressant? Och det är nämligen så att mitt nya jobb kräver att jag är rätt så uthållig och stark för att slippa arbetsskador. Så inom en framtid ska jag även fundera ut och skriva ett speciellt träningsschema till mig själv som jag ska satsa extra mycket på i vår. Hur låter det? 

//Olivia


Den första av alla 100

Igår var det min första av hundra grymma dagar! Jag tänkte köra ett benpass á la Malin - då jag älskar att träna ben, men det blev lite lugnt.
Mitt program såg ut så här:
1.) Började direkt på maskinerna (är det bra? eller behövs alltid en uppvärmning?)
- Jag körde Curls (baksida/framsida), benpress (minst 100kg) och två olika vadmaskiner som jag inte vet vad de heter, men använde mig av 90 kg.

2.) Sen gick jag in i det läskiga rummet på gymmet, där alla biffs ränner omkring med 200kg på vardera arm och stönar... Jag körde squats med 40 kg, och utfall med 40 kg.

3.) Flera olika rumpövningar, på pilatesboll och själv.

Alla övningar gör jag alltid gånger tre, sen om repetitionerna är 12 eller 15 varierar. Alltså, Benpress 3x15 á 100kg (så brukar jag skriva iaf).

Jag hann inte mer, så jag gick till gymnastikträningen - och det gick jättebra!! De var så duktiga så! Efter träningen gick jag tillbaka till gymmet, och körde lite mer ben samt bröst. Då körde jag:
1.) Flera olika balanser på balansplatta (Då menar jag balanser från gymnastiken) á 1 min/balans
2.) Squats med kettlebells á 16 kg. 3x15.
3.) Gå upp och ner för stepbräda med stå stycken kettlebells á 16 kg, 3x15.
4.) Bröstarmhävningar 3x30 st.
5.) Bänkpress med fria vikter 3x30 á 6 kg.
6.) Militär-push ups 3x15 á 10kg.
7.) Statiska armar framåt (inte direkt så statiska då jag rör armarna i stort sett hela tiden, men vet inte vad jag ska döpa dem till. Man börjar med armarna nere, drar höger upp till framför bröstet - rak arm. Sen går ner med höger, och då är det vänsterns tur...). 3x15 á 4kg/arm.

Det känns som att jag har missat något, får väl skriva dit det senare. Idag, efter de här två passen, så känner jag av det i armarna men ingenting i benen... Jag måste verkligen träna upp mina armar mer, och min rumpa! För jag känner av det i rumpan idag också. Såg att några av dessa övningar kallades för "J.Lo butt"...

Förövrigt så känner jag mig pepp! Idag så blir det att jobba med mina två jobb, och sen gå på styrelsemötet i föreningen. Efter det så vill jag träna mage och rygg som jag har sett fram emot under hela tiden som jag var sjuk. Nu jävlar ska jag få träningsvärk säger jag bara! Ska testa varenda maskin! ;) Synd att Olivia ska jobba kväll/natt idag igen, börjar sakna hennes peppande nu! :/

Ny kategori

Jag har fixat en ny kategori för mig, Malin. Den heter "100 grymma dagar", och ni kommer att få läsa om vad jag kommer att göra under den här processen. Om ni har missat vad det här är, kan ni läsa om det här eller här.

Eftersom jag hade en vilodag (för kroppen iaf) igår, så ska jag sätta igång hårt idag. Jag känner för ett riktigt benpass idag, där mina ben ska få känna på riktig benstyrka! Jag har ju gjort ett träningsprogram till mig och Olivia för alla möjliga kroppsdelar, så idag ska jag testa benprogrammet! Återkommer med hur det gick!

Axelprogrammet som jag tog fram tog ca 50 minuter att genomföra, men som jag skrev tidigare så kände varken jag eller Olivia någon träningsvärk, så jag tror vi får göra det programmet 2 gånger eller utöka med lite fler övningar. Mer kilos på vikterna tror jag inte att vi kommer att klara av, för jag tror inte att vi kommer genomföra övningarna korrekt då... Vi får se nästa axelpass helt enkelt =)

En vilodag

Det fick bli en vilodag för mig igår, även om jag inte ville det. Jag kom på det igår att ni vet ju inte vad varken jag eller Olivia gör om dagarna, så jag ska berätta min jobb-, och pluggsituation just nu.

Jag utbildar mig till gymnasielärare i ämnena spanska och engelska. Jag har bara uppsatsen kvar, vilken nog är den jobbigaste (pga min handledare).

Jag jobbar som spansklärare på en jättefin högstadieskola i Norrköping. Samt så jobbar jag med barn i en idrottskola, och sen så är jag gymnastiktränare tillsammans med Olivia.

Min fritid är jobb, plugg och träning. Och igår hann jag inte med träningen, jag var tvungen att skriva på min uppsats idag om jag vill bli klar någon gång! Uppsatsen ska vara anmäld till framläggningen idag, och min handledare skicka kommentarer till mig i tisdags - så kände att det blev lite tight med bara två dagar!

Min tanke var att jag skulle ha gått på ett Core, och ett Body Pump-pass. Men, jag får ändra om tankarna lite. Eftersom jag ska ha gymnastiken idag så hinner jag inte gå på några pass. Funderar på ett killer benpass!! Sånt som jag älskar =)

Kaffe är bra vid styrketräning :D

Åh, alla kaffemaner tillsammans med mig kan bli riktigt lyckliga nu! Kaffe ska tydligen vara bra när man styrketränar, koffeinet i kaffet bidrar till att man får mindre träningsvärk och gör så att man blir mer uthållig vid träningar!!

Nu är det ju egentligen inte kaffet i sig som är bra vid styrketräningen, utan det är ju koffeinet. Så en energidryck fungerar lika bra, eller en kopp te. Något med koffein i helt enkelt. Men eftersom både jag och Olivia dricker mycket kaffe så kanske det är en förklaring till varför vi inte får så mycket träningsvärk längre?

Igår så tränade vi axlar i ca 50 minuter, jag hade tagit fram ett träningsprogram med många olika axelövningar. Vi gjorde minst tre rep med 15 upprepningar av varje övning med vikter. Men ändå direkt efter träningen så kändes det inte så jobbigt i axlarna, jag kände av att vi hade jobbat med dem, men jag kunde ändå använda mig av armarna! Och idag så känner jag ingenting! Nästa gång vi testar det här programmet som jag tog fram så får vi nog köra hela settet gånger två!

Länk till kaffeartikeln hittar ni här.

Jahaja...

Jo tack, det märktes att jag har varit sjuk en vecka. Jag ställde mig på crossmaskinen och efter 30 minuter orkade jag inte mer. Benen sa inte emot, men jag började hosta och kände hur jag inte kunde andas ordentligt. Så det blev att avsluta efter det...

Senare idag så ska jag och Olivia till gymmet igen för att fokusera på styrka, jag hoppas att det går bättre då. Annars får jag helt enkelt bara coacha Olivia... Men känner att motivationen är på topp och att tävlings-Malin har kommit fram igen. Vilket känns bra!

Nu är det fint väder, så ska nog ta en kort promenix innan jag börjar jobba!

100 grymma dagar!

Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag jobbat mentalt på motivationen. Jag är fortfarande så där efterslemmig som man kan vara, men ska gå och träna idag iaf. Ska bara vänta på att mobilen ska laddas klart, för musik måste jag bara ha!

Jag håller även på med ett träningsprogram för mig och Olivia, med övningar och med delmål. Så blev vi tipsade om "100 grymma dagar", där man ska träna i 100 dagar och nå sina mål/delmål fram till juni. Jag anmälde mig direkt! Träningsupplägget som jag fixar med passar ju solklart in just nu! Hoppas att Olivia anmäler sig också =)

Idag på gymmet så kommer det bli kondition nu på morgonen, sen ska jag och Olivia träffas efter jobbet för att träna axlar och rygg innan gymnastiken börjar! Det känns som att det kommer att bli en bra dag idag!

I miss you!


Nu jäklar måste jag skärpa mig och ta mig till gymmet! Har inte varit där sen i lördags och jag känner hur ångesten börjar smyga sig på. Och yes jag erkänner att jag tappat lite motivation då min träningspartner är sjuk och måste ta det lugnt i några dagar (I miss yoooou Maliiiiin very muuuuch!), men igår hade jag faktiskt bokat in mig på ett Zumba-pass som jag hade tänkt att gå på men självklart så ringer jobbet och säger att dem behöver mig så det var bara att avboka...

Idag är det rätt så mycket som skall hinnas med för min del, fast att jag är ledig. Men jag måste nog ändå se till att pallra mig ner till gymmet innan jag ska träna mina gymnaster. I alla fall en liten stund...

//Olivia

Fortfarande sjuk...

Jag är fortfarande sjuk. Jag mår inte så dåligt längre, och är inte lika dåsig i huvudet som man kan vara när man är sjuk, men min hals vill inte ge med sig. Och det är ju halsen man ska vara försiktig med när man tränar. Att man har ont i halsen beror oftast på att man har en pågående infektion i kroppen, om man då tränar så är risken hög att man får hjärtkomplikationer. Inte något jag vill utsätta mig för. Utöver riskerna så har jag ingen ork heller. Jag blir andfådd bara av att gå runt på jobbet till de olika lektionerna, inte och tala om trapporna! Hujamej, vad jobbigt det är!

Men sen när jag väl sätter igång med träningen igen, då jävlar! Jag har byggt upp min motivation till max! När jag väl kan börja träna igen så ska jag försöka få in minst en timmes träning varje dag! Och då helst både kondition och styrka några dagar i veckan med två timmars träning.

Nu så är motivationen på topp, självklart då när jag inte får träna. Undra om min motivation håller i sig när jag väl får börja träna igen? Eller om jag istället blir distraherad av det fina vädret? Jag kanske föredrar att skriva på min uppsats?...

Håll tummarna för mig! =)

Ännu fler videos

Vi kan ju inte hålla alla våra styrkeövningar hemliga, så ni får ännu fler videoklipp att titta på. Det blir lite fler magövningar.


Det här är en variant av situps. Det bästa är om man har en vän som kan sitta på ens ben, annars kan den här övningen bli svår att utföra. (Det jag och Olivia skrattar åt är att jag säger att hon ska akta sig så jag inte slår till henne med mina armar, det kan ju vara bra för er att tänka på också ;) )
Viktigt är att jobba upp överkroppen samtidigt som man slår med raka armar över huvudet, det blir mer belastning för magen samtidigt som det är en armstyrka. Detta är en väldigt bra gymnastikstyrkeövning, speciellt för trampett (och AG)


En statisk magövning som går att göra i många olika varianter. Det första, och sista, som jag gör är att ligga i krum med benen upp mot taket i 90grader (krum=skulderbladen upp från golvet och svanken ner i golvet). Sen jobbar jag upp med överkroppen och nuddar tårna (går jättebra att nudda knäna också), den här övningen blir mer som crunches. Sen kommer Olivia och ska försöka slå bort mina ben, då jag måste jobba ännu mer med att spänna magen. Hon försöker även dra isär mina fötter, och jag ska då kämpa emot.


Den här övningen kallas för "Jorden runt". Den tränar sidomusklerna av magen. 4 olika övningar i en, jättebra övning för att stärka sidorna av magen.

Videos på styrkeövningar

Här kommer videos på några av våra styrkeövningar =)



Det här är en övning som tränar magen. Grundpositionen är krum. Krum är när ni ligger på rygg med svanken nedtryckt i golvet, skulderbladen ovanför golvet och benen en bit ovanför golvet.



Den här övningen liknar tidigare video "Gruppering", men nu ska ni jobba med raka ben istället (för då blir det tyngre). Detta kan vara svårt om man är stel i baksida lår.


Det här är en spänningsstyrkeövning. Den tränar bål, både mage och rygg. Den går att variera i all oändlighet, och används mycket inom gymnastiken (pga krumträningen). Ju längre fram med händerna ni är, desto svårare blir det. Detsamma gäller fotens position, står ni med fotryggen i golvet så blir den svårare. Tänk på att INTE svanka i den här övningen, utan spänn in naveln in i ryggraden!

Ny vecka, nya tag!

Nu är det en ny vecka, och våren har verkligen visat sina framfötter! Så himla skönt med sol och lite d-vitamin.
Tyvär så är jag, Malin, fortfarande sjuk. Jag har ätit kuckelimuckmedecin hela helgen (läs:godis), och där var då två veckor av träning som bortblåst... Men, det får bli nya tag senare i veckan.

Idag så är Olivia hemma hos mig och min sambo, hon kom med godis och ingredienser för att göra en smoothie. Hur fint som helst. Så nu har vi (jag) ätit lite choklad, och druckit kaffe och en smoothie på kvarg, banan och proteinpulver. Jättegott!

Nu sitter vi och planerar inför gymnastikträningen som börjar om 45 minuter. Vi har tänkt att de ska få köra uppbyggd trampett idag. Kanske lite svårt att förstå vad det innebär om man inte har kört gymnastik själv, men man hoppar trampett upp på ett mattberg för att öka sin höjd på volterna. Olivia får gå själv till gymnastiken och ta hand om våra söta gymnaster själv, jag känner att jag inte orkar. Jag är fortfarande helt körd i halsen och huvudet...


Vår fina föreningslogo



Helg

Igår så köpte jag ett nytt proteinpulver på Top Formula i Norrköping. Jag har tidigare gått in där för att köpa celsius, den här affären ligger på vägen från mig till gymmet så det är perfekt att slinka in =)

Pulvret heter "Whey Protein", och det innehåller vassleprotein. I en påse (för 129:-) så är det 27st. portioner á 29gram protein och 152kcal. En dl pulver ska blandas med två dl vätska, och drickas direkt efter träningen. Jag köpte smaken mintchoklad, så gillar inte Olivia mint. Attans. Vi som hade tänkt att vi ska dela på proteinpulvret, och göra shakes tillsammans, men vi får se vad hon säger om den här...

Nu ska här börjas hårdtränas tycker jag! Efter challengepasset igår så kände jag att jag ville ha mer, men efter Aerobics Dance-passet ville jag bara dö. Uppochner, högerochvänster, hitochdit, framochtillbaka och snabbt ska det gå! Jag höll bara på att halka runt tyckte jag :/ Nääe, om jag får bestämma så tar jag challenge och spinning nästa gång!

Nu så ska jag iväg och jobba, sen får vi se om jag möter upp Olivia eller inte på gymmet efteråt. Jag mår lite halvdant, och hon firar sin förlovning. Vi får se hur det blir... Jag känner av i halsen att jag kan vara på väg att bli sjuk, men det har inte brytit ut än. Kanske inte ska träna kondition, bara lite styrka? Vad tror ni?

//Malin

Bara så ni vet...


...det var inga stepbrädor med i Aerobic Dance-passet men vi fick ändå skämmas (om ni förstår vad jag menar?)! Fy så hemskt... Nu glömmer vi det, tack!

Challenge-passet gick dock bättre. Det bestod av olika stationer där man skulle utföra olika övningar så som arm-, axlar-, mage-, rygg-, ben- och konditionsövningar. Enda nackdelen (enligt mig) med det här passet var att det var så stressat. Man hann inte återhämta sig ordentligt mellan de olika stationerna vilket gjorde att man var helt slut redan vid halvtid och därför "fuskade" sig igenom övningarna. Men jag tror ändå att jag/vi ska ge det en chans till, för det var väldigt effektivt!

//Olivia

Challenge och Aerobic Dance


Idag har vi bokat in oss på två pass - Challenge och Aerobic Dance. Vi är lite osäkra på vad Aerobic Dance är för något, om det innefattar stepbräda eller inte. Senaste gången vi var på ett Step-pass så ville vi nämligen bara gräva ett hål i marken och gömma våra skamsna huvuden i marken då vi inte hängde med på ett enda steg. Vi båda stog där som två fån vid våra förbaskade brädor och försökte hänga med på det instruktören sa; "steg upp, steg ner åt vänster sida, snurr åt höger samtidigt som vi ska upp på brädan igen!" typ... och då skulle vi SAMTIDIGT kunna använda våra armar också till att göra "hippa" aerobics-moves med!! Vad vi skämdes haha...
I värsta fall får vi avboka passet, för aldrig mer att jag går på något sådant avancerat ;)



Big no no...

//Olivia


7 mars 2012


Typ så här roar vi oss en onsdagskväll i träningshallen ;)
(btw så tycker jag att Malin borde dela med sig lite av sitt sex(!)pack.. tycker inte ni!?)








Kcal i en sorbét?

Fick en kommentar till ett tidigare inlägg där jag hade skrivit om att jag och Olivia ska börja äta "nyttiga onyttigheter". Vårt förslag var att göra "glass" utav nutrilettshakes, en chokladshake blandat med vatten och kaffe som vi hade tänkt att äta bär till. I en sån shake är det 112kcal, men kommentatören frågade hur mycket kcal i det finns i en sorbet istället. Bra fråga tyckte jag. Så det ska jag kolla upp.

En artikel från aftonbladet säger att en skopa innehåller 80kcal, men rätt så mycket socker. Samtidigt menar de att frukten i en sorbét ger mer vitaminer.

I en lista med näringsförteckning på glassar som jag hittade på nätet, så står det att sorbéer (skriver man så i plural?) innehåller allt från 100 kcal till 190 kcal.

Så jag antar att det beror lite på, dels vad man tar för märke på sorbén, om man gör den själv, mängd osv osv... Ge gärna era tips, om ni vet något mer än vad jag hittade just nu!

Framsteg?

Ni kanske minns att jag tidigare skrev att mina mått var oförändrade förutom mina armar som jag hade ökat med 2cm? Nu är det så att jag vägde mig igår innan jag och Olivia gick på ett Zumbapass, och då vägde jag 66,7kg! Vilket då är en viktminskning på 3 kg. Sen, efter Zumbapasset så vägde jag mig igen och då vägde jag 67,5kg...

Hur det än ser ut, om jag väger 66 eller 67 kg så är jag nöjd över att det går neråt och inte uppåt. Jag vet om att jag inte är överviktig, och mitt mål är inte att bli smal. Min tanke med min och Olivias träning är att jag ska omvandla fett (för jag har lite extra jag kan ta av) till muskler! Eftersom jag har lite extra sambokilon efter avdankningen av gymnastiken, så är min tes att jag först och främst kommer att gå ner dessa kilon innan jag börjar gå upp igen (kanske?!) i muskelmassa.

Just idag så känns inte magrutorna så långt bort! =)

Tagga träning!




Slänger i mig ett litet "mellanmål" som består av kvarg, skivad banan och liiite sirap innan jag drar iväg och möter Malin på gymmet. Idag är det som sagt kondition och benstyrka som gäller och jag är trots det ganska taggad faktiskt (kondition är inte riktigt min grej, sååå tråkigt om du frågar mig)!

LET'S GO!!!

//Olivia

Långpromenader

Igår blev jag upphämtad efter jobbet av en kompis och hans två hundar för att gå på en långpromenad. Han och hans hundar försöker gå 5km flera gånger i veckan (och andra sträckor också då såklart), samtidigt som han styrketränar med dem också. Så, igår följde jag med ut till aborreberg i Norrköping, där har jag aldrig varit tidigare. Vi gick en 2,5kmsträcka två gånger. Det var väldigt roligt att gå ute för en gång skull, jag har bara gått (sprungit) på löpbandet inne på gymmet ett tag nu. Och det var så roligt att få gå med ett par hundar också =) Det var inte igår!

Det blev intervallträning med mig under promenaden också, varje uppförsbacke vi hittade sprang jag uppför med hundarna. Sista varvet så blev det himla tungt för mig då jag i stort sett fick dra hundarna uppför backen ;) Då hade de blivit lite trötta...

Jag och Olivia gick inte till gymmet igår, för tydligen så kan inte jag klockan och kollar inte heller min mobil på söndagar så vi blev försenade :S Men vi satt i gymnastikhallen i en timme innan träningen började, pratade med ordförandet, drack kaffe, åt goda proteinbars/drycker och planerade vår träning med gymnasterna. Jag tycker att vi borde dela med oss av vår gymnastikträningsupplägg för er här, om någon är intresserad av att se hur ett par gymnaster tränar =)

Imorse så märkte jag att jag hade gått upp lite för tidigt, så jag åt frukost och sen satte jag på mig träningskläder och vikter på fötterna och tog en promenad. Innan jag gick ut så kollade jag upp sträckan för vårruset, vilket går runt innerstan och är 5km långt. Jag visste om att jag inte hade tillräckligt med tid för att gå hela, så jag gick på ett ungefär som sträckan för vårruset. Blir väldigt förvånad över hur långt 5km är inne i innerstaden, för när jag var klar med sträckan trodde jag faktiskt att jag hade gått nästan 5km men jag hade bara krängt iväg 2,41km. Stan är större än vad man tror...

Jag har även kollat upp min vilopuls, den ligger på 60slag/minuten. Efter promenaden imorse så låg pulsen på 88slag/minuten. Vet inte om det är bra eller dåligt, vet ni det? Ska ta och googla också... Det blev iaf 3 011 steg under promenaden med 1kgs-vikter på vardera fot.

I eftermiddag så ska jag och Olivia mötas upp på gymmet för att träna ben och kondition, sen ska vi upp till gymnastikhallen igen till våra underbara gymnaster! Hoppas vårsolen slinker fram under dagen!!

Scones

Igår blev jag rejält sugen på scones, men då det är ganska så onyttigt så tänkte jag att jag skulle exprimentera och försöka göra receptet lite mindre onyttigt och mer proteinrikt.
Så här såg mitt recept ut:

Ca 2½ dl grahamsmjöl
2msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ dl Whey-80 proteinpulver (vaniljsmak)
En nypa salt
Ca 180g kvarg
Ca 1½ dl mjölk

Rör ihop torrvarorna (gärna med en gaffel) och häll sedan i mjölk och kvarg och blanda till en jämn deg. Känns degen för kladdig så lägg till lite mera vetemjöl tills det blir en fastare konsistens (men var försiktig, annars kan sconsen bli för torra).
Dela upp degen i fyra delar och forma till fyra "bullar". Dessa ska stå i ugnen i ca 10 minuter i 225 grader.





Jag blev ganska så nöjd med resultatet faktiskt, även Malin verkade gilla det =) Visst, nu hade vi ju ost och sylt på, så liiite onyttigt blev det ju. Men som Malin sa "tänk om du hade gjort helt vanliga scones, då hade det ju blivit ÄNNU onyttigare!" -Så sant som det är sagt! Vi tycker inte att man ska vara för strikt med vad man stoppar i sig, bara man försöker göra det till det bättre och det inte går till överdrift =)

//Olivia

Dagens träning

Igår så gick jag själv till gymmet, direkt efter jobbet. Olivia och jag jobbade om varandra, så vi kunde inte gå tillsammans.

Jag gick på ett corepass på 30 minuter, sen körde jag armar i ca 20 minuter och efter det konditionsträning på crossmaksinen i 40 minuter. Sen gick jag hem för batterierna på mobilen dog. Jag märkte att det var sjukt smidigt att ha en smartphone igår, jag kollade på en delfinal av Melodifestivalen under tiden som jag körde kondition.

Idag så ska jag gå hem till Olivia direkt efter jobbet, hon ska fixa gelé på mina naglar och jag kan även tänka mig att vi dricker nån kopp kaffe (vilket jag även gör i detta nu). Sen ska vi testa ett nytt pass, Challenge. Det är ett av de tuffare passen som vårt gym erbjuder, och det är styrka blandat med kondition. Jag tror att det är olika zoner som deltagarna springer till, som en cirkelträning.

Det är även dags för mig och Olivia att lägga upp våra mått, mål osv som utlovat. Jag mätte mig igår och blev inte glad över mitt resultat, jag är helt oförändrad förutom för runt mina överarmar (där jag har ökat 2cm). Jag trodde att mina mått skulle ha förändrats lite, men det är endast armarna och vikten som har visat nån skillnad. Jag har gått ner 1,1/2 kilo på ca två månader. Det är ju helt okej.

Nu ska jag återgå till jobbet, här ska planeras spanskalektioner! Hoppas ni njuter av förvårsolen! =)

DD - DietDjungeln

För att få sin idealkropp, så gäller det ju att inte bara träna rätt utan även att äta rätt. Jag vet att jag alltid har haft problem med den biten, att äta rätt. Det är ju så gott med onyttigheter, visste ni om att människor gillar sötsmaken pga biologiska skäl? Förr i tiden så åt vi bara de söta bären osv med tanke på att de var inte giftiga. Allt giftigt smakade nämligen bäskt osv (jag har tyvärr inte en referens till nån vetenskaplig artikel till det här påståendet, men har hört det från flera olika källor så då borde det ju vara sant eller hur?! ;))

Efter vår extrema benstyrka igår (ca 30 minuter extrem högintensiv träning av bara ben), så pratade jag och Olivia om nyttigheter och hur vi ska lägga fram en bra diet. Våra lösningar var:

1.) Först och främst köpa ett proteinpulver som hjälper oss med uppbyggandet av muskler. Olivia har tidigare använt sig utan Wheay 80, en portion med det är:
Kalorier: 115 kcal
Protein: 21,3 g
Fett: 2,0 g
Kolhydrater: 1,4 g
Det står att "Whey-80® påskyndar muskeluppbyggnad och återhämtning och ger snabbt märkbara resultat!".
Ni hittar den här produkten här.

2.) Sen att vi ska äta nyttiga onyttigheter. T ex. göra vår egna hemmagjorda glass på nutrilettshakes. Jag har använt mig utav dessa shakes när jag har stressiga dagar och inte hinner laga mat. En sån här shake är ju måltidsersättning (som inte whey-80 är), och innehåller alla näringsämnen man behöver få i sig. Jag, och Olivia, är kaffegalna och chokladshaken kan man blanda ihop med en dl vatten och en dl kaffe, och sen frysas in och ätas som sorbet. Förstå så gott tillsammans med lite frysta bär på! Nomnomnom!

Och även att börja äta kvarg som är väldigt proteinrikt. Kvarg som är smaksatt är ju väldigt gott som mellanmål. Eller om man har en naturell kvarg är det supermegagott att ha på nötter samt lite honung.

3.) Sista lösningen är väl i stort sett att bara hålla sig från frestelserna. Det är ju sjukt svårt, speciellt med tanke på att det börjar bli varmare och för att jag och Olivia dricker så mycket kaffe. Det är väldigt lätt när man går på en fika att köpa till sig en liten sötsak... Men icke, nu ska det vara slut på det med!

Det finns ju olika dieter, av alla dess slag, som man kan följa. LCHF, svältdieten, Atkinson, Isodieten, GI... Jag tror verkligen att tallriksmodellen är den bästa dieten. Äta av allting, till viss mån, och sen att äta många gånger på en dag. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat. Om man vill gå ner i vikt så måste man ju tänka på att det man tar in i kroppen måste vara mindre än det man får ut, alltså: är kaloriintaget högt måste jag träna mer om jag vill gå ner i vikt. Så kalorihalten får ju inte vara för högt på varje måltid.

Nu har ni fått mina synpunkter och lite tips. Hoppas det kan ha hjälpt er! =)

RSS 2.0