Just Do It




//Olivia

Komplimanger hela vägen från Mexiko!

Imorse så skypeade jag med min bästa killkompis från Mexiko. Han och jag har inte hunnit skypea på ett tag, då han har varit i USA och jag har varit busy.

Imorse så gick jag upp extra tidigt, så att vi skulle hinna prata med varandra innan han gick och la sig (dessa tidsskillnader alltså). Efter att vi har pratat i ca 20 minuter, så utbrister han: "Vilka stora muskler du har fått! Vilka armar!". Det gjorde min dag =)


Man börjar se små kulor till biceps...

Måste träna upp rygg mer...

Ett försök till att få kort på axelmusklerna...

Mina inspirationsbilder

Spanade in Facebookgruppen "Yes I'm a girl, and yes I got muscles" som Malin tipsade om och jag hittade också flera inspirationsbilder (svårt att inte göra...). Sökte även en del på Google och jag tänkte nu visa dem för er:




Som ni ser så är jag inte ute efter "bodybildar-kroppen". Jag vill mer ha en antydan till magrutor och armmuskler. Och så skulle det ju inte vara helt fel att ha ett par ganska så vältränade ben...
Även i nerdre delen av ryggen, mot svanken (latissimus dorsi) skulle jag vilja träna upp.
Men som sagt, lite kvinnliga former vill jag ha kvar!

//Olivia


I'm back!


Vad skönt det kändes att vara tillbaka på gymmet igår! Jag hade nästan glömt bort hur det var att komma hem efter ett svettigt pass och vara helt avslappnad i kroppen :)

Det blev ett Just Dance-pass igår som jag trodde att jag hade gått på tidigare, men icke! Passet var helt okej. Jag gillade instruktören som verkligen gav ALLT men själva koreografin var väl sådär... Man skulle i princip låtsas att man stod på scen och sedan göra en massa dramatiska rörelser haha.
Jag ska nog ge det en chans till, vi var ju faktiskt bara fem (!) personer som var med på passet vilket gjorde att man inte kunde slappna av och "go crazy" ordentligt :P

Efter Just Dance så blev det även lite armstyrka; axlar, biceps och triceps.


Idag blir det en vilodag eftersom jag bland annat ska jobba också. Men imorgon kör jag på igen med minst ett Zumbapass :)

//Olivia


Komma igång!

Nu jävlar ska jag komma igång igen, nu när Olivia är frisk igen. Jag tycker det är så svårt att motivera sig själv att gå till gymmet, och att träna effektivt när hon inte är med. Det är bra att ha en kompis som pushar en.

Har ni träningskompisar?

Igår gick jag till gymmet efter att jag hade haft mina två möten, ett med skolan och ett med gymnastiken. Sammanlagt ca 5 timmar, och massa kaffe med fikabröd... Sadly but true... Min springvecka sprack ju lite, jag har bara sprungit två gånger, och gått på promenad två gånger. Igår på gymmet så körde jag allround-styrka i 1 timme.

Mitt schema igår (på ett ungefär):
Axlar
- statiska armar 1min. x 3 med 1 kg i vardera arm
- "axelcurls" (armbågen upp och ut åt sidan) 10 x 3 med 5 kg
- "axelcurls" (armbågen upp och ut åt sidan och upp med handen mot taket) 10 x 3 med 5 kg

Typ lite så här:



Biceps
- bicepscurls 10 x 3 med 6 kg.
- bicepscurls med skivstång 10 x 3 med 10 kg.

Typ så här:



Triceps
- dips på stepbräda 10 x 3
- dips på bänk 10 x 3

Typ så här:



Ben
- Squats 10 x 3 med 30 kg - varvat med tåhävningar 10 x 3 med 30 kg. Hela settet gånger 3 (Alltså, sammanlagt 90 squats och 90 tåhävningar).
- "Kissa hund" 5 olika 30 x 3

Typ så här:



Jag har inte tagit med allt jag gjorde, men det är på ett ungefär iaf. Hoppas ni kan få lite inspiration nu =)

Nu jäklar


Idag är mitt halsont borta så jag ska strax bege mig mot gymmet! Jag ska försöka ta det lite lugnt nu de första dagarna, så jag hoppas att min förkylning inte slår tillbaka :)


Med mig har jag en proteindryck gjord av kvarg, mjölk, sötmandel, fun light, stevia, frysta bär och proteinpulver (vanilj).

//Olivia


Mer inspiration

Ni som har facebook, kolla in gruppen "Yes I'm a girl, and yes I got muscles". Där finns det extremt många bilder på extremt snygga tjejer med extremt mycket muskler! Snacka om att bli taggad! SÅ vill jag se ut! ;) Iaf lite, skulle inte skada att få så snygga konturer som de har!

Jag kollade lite på olika träningskläder, och hittade en sida med just "Yes I'm a girl, and yes I got muscles". Ni hittar deras träningskläder här.

Jag gick inte till gymmet igår heller, jag fick tillbaka kommentarerna på min uppsats så jag satt med det hela kvällen. HUR gör man för att få tid med jobb, utbildning och träning? Och sen socialt liv på det, och sen även den där viktiga "Malin-tiden"? Hur gör ni? Mitt mål med att gå till gymmet varje dag sprack ju big time. Ikväll så är det ämneskonferens med jobbet, sen direkt efter har jag möte med styrelsen på Norrköpings Gymnastikföreningar. Efter det kommer jag att vara död... Får kanske ta tag i det imorgon. Min springvecka blev mer promenadvecka tyvärr...

/Malin

Vekling eller inte?


Har i två timmar funderat starkt på om jag ska gå till Konsum och köpa mig något smarrigt eller inte... Det känns som att jag är värd det då jag faktiskt tänkt på vad jag stoppat i mig den senaste veckan plus att det är lite synd om mig då jag varit/är sjuk ;)
Men varför får jag då såna ångesttankar!? Typ som att jag är en dålig person eller liknande om jag stoppar i mig godis... Det vet jag ju att jag inte är men det känns som att jag sviker mig själv... eller nåt.

Är det så här det känns att vara nyttig? Känna ångest så fort man ens tänker på något gott? Så vill faktiskt inte jag leva :S  

Någon som känner igen sig?


Man får unna sig ibland! Jag tycker det är viktigt att belöna sig själv. Nu tycker nog många att jag är värsta veklingen, men vet ni vad? Det SKITER jag i! Nu drar jag ut i regnet :)

Bild från nyårsafton 2010/2011:

Jag älskar att äta, okej!?
(Jag gillar min kompis Davids blick haha)

//Olivia


Nu börjar jag bli trött på det här!!

Tror ni inte att jag vaknade upp med hals-ont imorse eller!? Jag som var så HIMLA TAGGAD (för sjuttioelfte gången) till Puls-passet ikväll! 


Men det är väl bara att jag stannar hemma med en kopp té och ser nöjd ut då...

Inte okej, INTE okej... :(

//Olivia


Ny design...

Olivias underbara sambo Ray hjälper oss med vår header, och med designen på vår blogg. Kan inte ni lämna kommentarer på vad ni tycker?

Idag hoppas jag även att Olivia mår bättre så att vi kan gå tillsammans på megadödarpasset Puls. Jag gick inte till gymmet igår, så idag känner jag mig superpeppad!! :D

/Malin

Promenix i vårsolen!

Idag så hade jag tänkt att gå till gymmet på morgonen, jag har ju turen som börjar kl.13 på tisdagar. Men jag kom aldrig iväg... Jag satt och väntade på ett viktigt telefonsamtal fram till kl.10, sen så kände jag inte längre för att gå till gymmet. Jag hörde istället av mig till en gammal pluggkompis från spanskatiden.

Vi gick en promenad på 45 minuter i riktigt rask takt. Jag fick håll väldigt fort, men det var jättemysigt att få gå tillsammans med henne och prata gamla minnen, samt planera inför framtiden. Det var även underbart att lite sol på sig, och att se alla knoppar och blommor (hon är pollenallergiker så hon tyckte inte om det lika mycket).

Jag hoppas att värmen verkligen kommer nu till nästa vecka, orkar inte med mer kyla och regn. Vill ha vår och sommar! Hoppas ni har fått möjlighet att vara ute i solen och njuta!!

/Malin

Det går åt rätt håll!


Åh vad jag vill röra på mig!! Jag både läser och hör hur hurtig Malin har varit de senaste dagarna, medan jag inte ens har varit i närheten av gymmet på en vecka nu. Det känns som att allt jag de senaste månaderna byggt upp rinner av mig för varje minut som går (fast jag vet att det inte är så).

Men jag mår faktiskt lite bättre idag, rinnsnuvan är än så länge borta och jag hostar absolut inte lika mycket längre. Dessutom så hänger huvudet med mycket bättre idag än igår, och då har jag ändå inte proppat i mig någon form av paracetamol över huvud taget :) Men det blir en ko-lugn dag idag, ALLT för att jag ska orka gå på mitt efterlängtade Puls-pass imorgon :D



Även om jag inte har kunnat träna så har jag faktiskt börjat ändra mina matvanor! Bland annat blev jag bjuden på både kakor och Toffifee när jag var hos mina svärföräldrar i lördags, men jag tog inte en enda bit till kaffet! Lika så när min pojkvän suttit och mumsat (läs MUMSAT) i sig hamburgare och tjatat på mig om att vi ska köpa pizza så har jag stått emot :D Och tänka sig, Max-kupongen på bilden ovan har legat på köksbänken i ca en vecka nu och jag har knappt lagt märke till den, de ni ;)

//Olivia



Belöning vid uppnådda mål!

Jag och Olivia har sagt att vi ska ge varandra en belöning till sommaren när vi (förhoppningsvis) har uppnått våra mål. Tanken var först att vi skulle ge varandra en spabehandling, men Olivia kom istället på den briljanta idéen att ge varandra en fotosession istället, så att vi kan visa upp våra nya kroppar! =)

Hon hittade en inspirationsbild:



Jag gillade den också, och det är typ så här vi vill göra också. Fokusera på våra muskler.


Jag har tidigare gjort två "modelljobb", och jag skulle jättegärna vilja ta kort på min nya mål-kropp nu i sommar!

malin modell

Ett av korten är från 2007, och den andra från 2011. Ska bli spännande och se vad 2012 har att erbjuda! =)


Det swinger, döh!

(Titeln kommer från Filip och Fredriks komedishow från Norrköping igår, 22/4)

Jag har ju precis påbörjat min springvecka, och idag så var planen att jag skulle börja lätt löpning på löpband i 20 minuter. Jag sprang på hastigheten 10,2 på ingen lutning. Det blev lite mer än 3 km, jag låg på en snitthastighet på ca 5,50min/km. Är det bra tider? Jag hann inte ta kort, för smart asset som jag är klickar bort resultatet... :S

Jag väger fortfarande under 67 kg, inte mycket under (66,9) men det är iaf under. Målet till 65kg känns inte så långt bort! =)

Resterande del av springveckan ser ut så här:
Tisdag - Konditionsträning, inte så mycket löpning utan andra saker. Typ andra maskiner, powerwalk, hoppa hopprep etc.
Onsdag - Intervallsträning (inte hård). Börja och avsluta med ca 10 minuters uppvärmning/nervarvning. Däremellan 3 minuters joggning/spring, sen PW i 1 minut. Upprepa tills jag har tränat i 40 min.
Torsdag - Styrketräning
Fredag - Spinningpass, eller Challenge på Actic.
Lördag - Promenader.
Söndag - Promenader, och lätt löpning i 25 minuter.


Jag fryste in lite proteinfluff tidigare som jag nu avnjuter med solen i ryggen!!! =)

/Malin

Ännu mera vila


Jag hade helt rätt i torsdags, jag var på väg att bli sjuk! Mådde dock lite bättre under fredagen och lördagen men efter tävlingen igår med våra underbara gymnaster så blev det nog lite för mycket för mitt halvsjuka huvud (haha) och jag kom hem igårkväll med en näsa som inte vill sluta rinna och en rethosta som heter duga. Så nu ska jag försöka ta det lite lugnt så att jag förhoppningsvis kan bli frisk till på onsdag då Malin och jag ska gå på ett till Puls-pass :D

För att byta ämne lite smidigt så måste jag berätta att mitt proteinpulver (Whey-80, vaniljsmak) håller på att ta slut. Därför har jag nu funderat på om jag ska fortsätta på samma märke som tidigare fast i en annan smak, eller om jag ska byta till något helt nytt. 

Mitt nuvarande proteinpulver


Har ni läsare några förslag? Det ska gärna vara ett pulver som går att göra bland annat glass och proteinbars med :)

//Olivia


Start på springveckan!

Sorry för dålig uppdatering från min sida, har haft besök och fullt upp med tävling (som gick jättebra, underbara gymnaster jag och Olivia har).

Det är idag det händer, idag som min springvecka ska sättas igång!

Jag sprang i lördags för att se hur länge jag orkar att springa. Och helt otroligt nog så orkade jag med 5,5 km på mindre än 35 minuter! :D För mig är det sjukt stort! 


Så här långt har jag aldrig sprungit non-stop tidigare!

Mitt mål med den här springveckan nu är att slå 35 minuter. Den här veckan är även mätarvecka för mig, jag mätte mig imorse så får vi se om det har förändrats något i slutet av veckan.

Mina mått idag är:
Lår: 48 cm
Högst upp på lår: 58 cm
Vad: 36,5 cm
Midja: 73 cm
Över naveln: 82 cm
Rumpa: 98,5 cm
Överarm: 28,5 cm
(Ni kan läsa om mina tidigare mått här)


Nu ska extrahullet bort och ersättas av muskler! Man börjar ju se konturerna på magen iaf...

/Malin

Misslyckade muffins


Försökte mig nyss på att baka proteinmuffins, men jag måste säga att de blev helt misslyckade. Inte alls goda så det blir nog att slänga hela plåten, vilket slöseri! Jag som var så fredags-sugen på något gott :(

Har ni några bra protein-baserade recept? Eller recept som är mindre onyttiga? Det kan vara allt ifrån proteinbars, bakverk eller något annat gott som man kan äta när man blir lite småsugen... Dela gärna med er i så fall! :)

//Olivia

Vila


Äntligen kan jag andas ut lite... Denna vecka har jag haft flera fullspäckade dagar på mitt nya jobb och nu efter sista dagen så är jag helt slut!
Jag ska jobba på ambulansen i sommar som sjukvårdare på liggande sjuktransport och då måste man alltså gå ca 7 utbildningsdagar innan man får börja jobba.

De senaste dagarna har vi varit ute på F13 (flygplats) och kört olika sorters ambulanser i hinderbanor mm. vilket har varit superkul!! Dock tror jag att jag håller på att bli sjuk efter att ha hoppat in och ut ur en varm bil i kylan som var på banan, vilket är mindre kul :(

Malin frågade mig om jag ville hänga med på ett Just Dance och Core-pass idag, men jag var nämligen tvungen att tacka nej (buhuu!). Enda sen igårkväll har jag haft lite ont i halsen och jag har även känt mig ganska seg i huvudet så jag tror att det är bäst om jag tar det lite lugnt idag. Får hoppas att jag mår bättre imorgon istället! :)

Nu jag ska nog mysa ner mig i soffan med en kopp té och bara chilla ;)

//Olivia

(För er som undrar så är det Malin som skriver de inlägg som det inte står något namn under! Vi får se till att påminna henne om att göra en liten signatur efter så det blir lättare för er läsare att hålla koll på oss ;)



Det går neråt...

på vågen. Thank God! =)

the devil's child!

Jag tyckte det var väldigt roligt att jag väger 66,6 inte bara för att jag har gått ner i vikt utan för att jag är The Devil's Child mohahaha... (Startvikten var 69,5 kg).

Igår så gick jag till gymmet efter gymnastikträningen, jag kände mig så taggad efter min planering av en springvecka. Så jag gick dit och tänkte att jag skulle springa 5 minuter, gå i 2 minuter, springa i 5 minuter och gå i 2... Jag ville upprepa mer än jag gjorde, och jag fuskade på att bara gå i två minuter. Min höft gjorde ont, och jag vet inte varför. Men det blev 35 minuter, och 300-nånting kcal. Och jag är nöjd, det var en bra start!

 


Nästa vecka är springvecka!

Igår så pratade jag med en PT på Actic i Norrköping. Det var bara en 15minuters lång konsultation, och jag vet inte riktigt om jag känner ifall det är värt pengarna... 525:-/timme, ju fler timmar man bokar desto mindre kostar det. Men ändå, jag har inte så pass mycket pengar! :/ Om jag skulle boka 6 timmar med en PT så skulle det kosta mig 3000:-, som jag skulle bli tvungen att betala i klumpsumma på en gång. Big no can do!

Men, hon hjälpte mig iaf komma fram till att jag måste fokusera mer på fettförbränning om jag vill gå ner mer i vikt. Så, sagt och gjort har jag skapat mig en springvecka. Nästa vecka drar det igång.

Så här ser min springvecka ut:
Måndag - Börjar med lätt löpning i ca 20 minuter på löpband.
Tisdag - Konditionsträning, inte så mycket löpning utan andra saker. Typ andra maskiner, powerwalk, hoppa hopprep etc.
Onsdag - Intervallsträning (inte hård). Börja och avsluta med ca 10 minuters uppvärmning/nervarvning. Däremellan 3 minuters joggning/spring, sen PW i 1 minut. Upprepa tills jag har tränat i 40 min.
Torsdag - Styrketräning
Fredag - Spinningpass, eller Challenge på Actic.
Lördag - Promenader.
Söndag - Promenader, och lätt löpning i 25 minuter.

Eftersom jag är väldigt ovan med den här typen av träning får ni väldigt gärna dela med er utav era träningsscheman, tips etc. så att det går rätt till, eller så att min träning blir så effektiv som möjligt!

Tack! =)

/Malin

Fina komplimanger!

Det är väldigt viktigt med komplimanger, eller boostande ord, samtidigt som man tränar, så att man får lite bekräftelse på vad man gör... De ger en lite energi! =)

I fredags, den trettonde, som verkligen visade sig vara min helvetesdag, hade jag inte mycket motivation till något. Då gick jag faktiskt till min sambo och suktade efter nåt fint ord. Eftersom min sambo är världens finaste så sa han att vi skulle lägga oss i sängen, han pillade med mitt hår och kliade på ryggen. Samtidigt som han lyssnade på diverse saker jag ville skrika ut.

Efter ett tag så frågar jag min sambo om han har märkt att jag har börjat träna, ifall det syns på kroppen. Ja, svarar han. På ryggen och axlarna. Wow tänkte jag, kul. När syns det? frågar jag honom. När du sover, svarar han... Hrmf... Sover? Men jag har tänkt till på det, och som även Olivia sa, att när man sover så är man ju helt avslappnad. Så om muskler syns när man sover, så är det ju en sjukt bra sak eller hur?

Har ni fått komplimanger av era sambos, partners, vänner? Visst är de viktiga?

/Malin

Gymnastikstyrka


Sidkickar, väldigt effektiv träning med vikter! Tänk på att värma upp höften innan också.



Lite avancerad för en nybörjare kanske, men väl värt ett försök tycker jag!


Hederliga utfall! Om ni kör dessa med kickar (tänk på att hälen ska vara framför knät, det gjorde inte jag nu i videon). Och sen självklart kickar! =)


Benstyrka a la AG

Nya mål

Eftersom jag har världens bästa sambo som ger mig en USA-resa så har jag tänkt till som så att jag ska nå mina mål till den 17/6 (dagen då vi åker till USA). Nu minns inte jag när 100 grymma dagar slutar, men det var ju i Juni iaf.

Detta är mina mål:
* Minska runt midja och lår
* Väga 65 kg
* Ha snygga konturer (armar)
* Antydan till magrutor
* Våga rondat-flickis själv
* Våga hjulning-flickis själv
* Ta 10 kg i bicepscurls
* Ta 130 kg i benpress.

Mina delmål:
* Gå till gymmet varje dag (iaf träna varje dag, promenad eller styrka)
* Gå på alla pass jag kan (mitt schema är lite instabilt)
* Fokusera lika mycket på fettförbränning som muskeluppbyggnad
* Dricka/äta protein efter varje hård träning
* Utesluta pasta helt
* Föra kostdagbok och träningsdagbok varje dag.
* Inte vara en sån himla fegis på gymnastikträningarna
* Träffa en PT


Mina startmått var: Mål:
Lår 50,5                       49
Högst upp på lår 58       54
Vad 36                         39
Ö.arm 26,5                   30
Midja 76                       70
Över naveln 82             75
Rumpa 102                   95

* Jag vet om att mina målmått kan vara lite orealistiska, men siktar man mot stjärnorna så når man trädtopparna... 


Mina mått idag:
Lår: 50,5 cm (-1,5 cm kvar)
Högst upp på lår: 58 cm (-4 cm kvar)
Vad: 37 cm (+2 cm kvar)
Ö.arm: 29 cm (+1 cm kvar)
Midja: 74 cm (-4 cm kvar)
Över naveln: 82 cm (-7 cm kvar)
Rumpa: 99 cm (-4 cm kvar)



Min startvikt var 69 kg.



Lite nakenchock... Sorry...

Hemmagjorda proteinbars


Inspiration till detta recept har jag fått
här och här ifrån! Själv hade jag i 3dl havregryn, men jag tyckte att de blev liiite för torra och därför minskade jag måttet nedan.


2ägg
ca 2dl mjölk
5 skopor Whey-80 Star Nutrition Vaniljsmak
ca 2-2,5dl fiberhavregryn
2msk kakao
0,5 tsk Stevia (sötningsmedel)
ca 30-40g sötmandel
ca 20-30g cashewnötter
kokosflingor
torkad frukt
russin
ev. mörk choklad

Sätt ugnen på 175grader. Blanda ihop ägg, mjölk och proteinpulver så det blir en jämn smet. Tillsätt sedan sötningsmedel, havregryn och kakao. Mixa nötterna, russinen och den torkade frukten i en mixer och häll sedan i bunken med proteinblandningen. Häll i kokosflingorna.

Bred ut smeten på en plåt, och sätt sedan in den i ugnen i ca 15 min. Ta ut plåten och låt svalna en stund innan du skivar upp "kakan". Smält eventuellt lite mörk choklad och smeta på EFTER att du har skivat proteinbarsen.

KLART! :)

Jag hade nog (enligt mig själv) i för lite torkad frukt, men det här är ett recept som man får testa att göra en gång och sedan ändra efter eget tycke och smak.

//Olivia


Ny vecka - nya möjligheter

Idag är det första dagen tillbaka på jobbet efter påsklovet. Känns både jättebra, och dåligt. Jag har saknat mina kollegor, mina elever och undervisningen. Men jag kommer att få mindre tid för min uppsats nu igen när jag börjar jobba... I helgen så gjorde jag om mitt resultat på uppsats till två olika versioner, så får vi se vad min nya handledare säger om dessa. Tack och lov så har jag en ny handledare!

Trots att jag börjar så pass sent som kl.12 idag, så ska jag inte gå till gymmet! Jag ska sitta hemma och läsa litteratur till uppsatsen. Jag tänkte att jag skulle gå på ett 55minuterspass spinning, men det började så pass sent så då hade jag inte hunnit till jobbet!

Så, det jag ska göra nu är: 1.) sätta på kaffe, 2.) läsa litteratur, 3.) skriva på uppsatsen, 4.) komma försent till jobbet... ;)

Hoppas att ni har en bra start på den här nya veckan! Ny vecka - nya möjligheter?!

Gamla gymnastikvideos


Jag har tyvärr inte så många videos från den tiden då jag tränade gymnastik som mest. Men här kommer i alla fall två från ca år 2008:







Och här kommer en från mars nu i år då Malin och jag bara lekte i hallen lite:




//Olivia :)


YES!

Det kanske inte är så mycket att hänga i gran för er, men för mig så var det här en milstolpe. Jag gick på en långpromenad! =) Jag satt hemma med uppsatsen, blev irriterad över att det var så fint väder och att jag satt inomhus. Jag tänkte att jag borde gå ut, så det gjorde jag!

Nu tänker ni säkert att jag gick flera mil, men så var det inte. Jag gick 5 km, lite över 6000steg. För mig är det STORT. Jag går aldrig på promenader i träningssyfte, visst att jag går till och från jobb och gymnastiken men aldrig mer än så. Jag gick på långa promenader när jag var yngre och min bästa kompis fortfarande bodde i Norrköping.

Jag frågade min sambo om han ville följa med, men det ville han inte så jag fick lite quality time för mig själv. Det var väldigt skönt att få tid att tänka på mig, det som händer runt omkring med systrar, uppsats, jobb, träning, gymnastik etc. Och att få lyssna på bra musik! Det fina vädret piggade verkligen upp mig i all misär.

Idag så gick jag upp kl.6 för att börja med uppsatsen. Jag träffade Olivia för ett träningspass kl.10.30, sen gick jag hem för att fortsätta på uppsatsen. Jag har suttit med uppsatsen fram till kl.16.30 då jag gick ut. Nu så håller jag och min sambo på att laga en moussaka, med bara en massa nyttigheter. Jag köpte mig en mörk chokladkaka (81%) på hemvägen som jag ska äta lite av ikväll som lördagsmys!

Hoppas ni har en trevlig lördag!

Det här är en 1-, eller 2-årig gammal bild på mig och min vän Philipito. Det var första vårsolen det året och vi ser så glada ut =) Jag tyckte att den passade in nu!
/Malin

Stevia

Jag (Malin) pratade med min sambo igår, och vi kom fram till att vi ska testa stevia nu! Jag har läst på mycket om det, vilket jag alltid vill göra innan jag provar något nytt, och varken han eller jag kan se något negativt med det hela. Både min sambo och jag behöver sluta äta sött. Jag har hela tiden blivit kallad för "Godisgris", "Kakmonster" och "Vetedegen" (pga min mjuka mage) utav min fosterfamilj. Under hela uppväxten så brydde jag mig inte om det, men nu så ska jag göra någonting åt det.

Om ni vill läsa om Stevia, så kan ni kolla in här. Ica har sitt egna Stevia, läs om det här

Jag fick ett recept på Chokladmousse med Stevia i, vilket är:
2 äggvitor
2 msk steviaströ
2 msk kako

Vispa äggvita och steviaströ till ett fast skum, blanda försiktigt i kakaon. Et violá! =) Hur svårt kan det vara?

Jag hittade även ett recept på hallonpannacotta som jag bara måste testa!! 

Ni som läser den här bloggen har förmodligen redan använt er utav stevia, vad anser ni om det? Har ni något extra gott recept att dela med er av? =)


This is a picture of my stevia plant which I originally intended to upload to Stock.xchng (a website where you can upload and download stock photos for free), but the moderators there rejected it on the grounds that they didn't like the light...
/Malin

Nu har jag bestämt mig! Tror jag...


Nu ska jag ta tag i mina dåliga matvanor och kasta ut dem genom fönstret!

Som ni kanske vet så avgör ju kosten (till en stor del) hur resultatet av din träning blir, och jag har länge velat se hur långt jag kan gå. Som både jag och Malin har nämnt tidigare så tror vi inte riktigt på alla dessa dieter och godisförbud. Vi tycker att man ibland faktiskt behöver unna sig en kebabrulle, ett max-mål, godis och/eller chips för man lever ju faktiskt bara en gång och sätter man en "förbudstämpel" på det man tycker om att äta så ökar oftast suget bara ännu mer.

Så det jag hade tänkt att göra nu är att succesivt byta ut den vanliga pastan mot fullkornspasta, brödet mot knäckebröd/flatbröd, socker mot sötningsmedel osv. Jag ska helt enkelt äta på samma sätt som tidigare fast på ett hälsosammare sätt!

Sen ska jag även testa på att baka proteinmuffins och egna hemmagjorda proteinbars som jag kan fylla frysen med ifall om jag blir lite småhungrig/sugen. Jag måste bara köpa mig en ny mixer först :)


//Olivia


Gårdagens träning!

Jag och Olivia möttes upp på gymmet kl.09.30 för ett 1,5 timmes styrkepass tillsammans. Vi började med att fokusera på mage, först de raka musklerna och sen de snea. När vi började med sidomusklerna så började jag känna av min dåliga gymnastikrygg, så då struntade vi att fortsätta över till rygg, utan började istället köra armar. 

Träningen börjades på vår kära pilatesboll, med en kettlebell på 8kg. På bollen körde vi statisk mage, sit-ups och snea sit-ups. Efter bollen så fortsatte vi med de snea musklerna, där vi jobbade med en kettlebell på 16kg (håll den i högerhand, gå med överkroppen till högersida och sen upp igen. Repetera 20ggr, sen gå till vänster. x3). Även, den övningen när man håller i en pinne ovanför huvudet med raka arma, axelbrett, och går mot sidorna (20st/sida), och övningen där man håller i en vikt (vi använde oss av 10kg) och jobbar med den över, och runt, huvudet (10varv/håll).  Vi körde även jorden runt, en parövning där vi skickar kettlebellen till varandra... osv...

Vet ni vad dessa övningar heter får ni väldigt gärna skriva ner det i kommentarerna! =) Detsamma gäller för om ni har någon magövning som tränar de små magmusklerna allra längst ner i magen?! Det är så svårt att träna dessa tycker jag och Olivia!

När vi gick över till armar så hann vi inte med så mycket mer än 20x3rep. koncentrationsbicepscurls, 20x3rep. tricepspush-ups på stepbräda och 20x3rep. stående rodd med skivstång på 10kg.

Efter den här träningen kände jag att jag hade tränat precis lagom, det var inte för mycket eller för lite, och vi hade använt oss utav ordentliga vikter som passade till oss och på övningarna! Det kändes bra, förutom i höger vad och i ryggen. Jag har förmodligen överansträngt vaden lite, detsamma gäller nog för ryggen.


Jag var rätt så glad! =)

Trots att jag var så nöjd så gick jag tillbaka till gymmet senare på dagen. Jag tänkte att det skulle bli kondition för min del! Så, jag satte mig på motionscykeln som har som en stol man sitter på, och körde i ca 40 minuter samtidigt som jag läste uppsatsen som jag ska opponera på. Sen gick jag vidare mot crosstrainern och körde ett tag där för att verkligen på kalorierna att falla. När jag var klar med det så kände jag att jag ville mer, ryggen gjorde inte ont och vaden kändes helt okej. Då såg jag att det gick ett "Knock-out"-pass =) Så då körde jag det med! =)

Jag är väldigt glad över gårdagens träning, jag ångrar mig inte ett dugg trots att vaden gör ondare idag... Men det känns bra att äntligen ha kört så pass mycket kondition/kaloridödande träning själv! =)



Detta är en bild från december, målet är att bli av med extravalkarna i midjan, och att få synligare magmuskler!


Bra musik = non stop work out!

Har ni också märkt det att ni presterar så mycket bättre om ni lyssnar på bra musik samtidigt? Peppande musik som gör så att kroppen rör sig automatiskt, utan (nästan) minsta lilla ansträngning? 

Jag läste i "MagasinPuls" som låg på Actic imorse, där de hade frågat fyra kändisar om vad de lyssnar på för musik när de tränar. Linda Sundblad svarade house- och klubbmusik, vilket jag förstår. Danny Saucedo svarade Made of med Nause, hrmf... Maria Andersson svarade Eldkvarn (inte när man tränar va?!). Och LISA MISKOVSKY som ständigt förvånar mig (dock är Lady Stardust fortfarande hennes bästa låt), hon svarade med The Knifes Silent Shout. Och då kände jag att det var verkligen länge sen som jag lyssnade på denna låt, och alla deras andra.

Så, på med Spotify och volymen på högsta möjliga och jag rykte på min favoritlåt med dem: Girls' night out! Och nu, vad jag vill TRÄNA! Låt mig få gå till gymmet igen och springa ihjäl mig samtidigt som jag kör med 10-kilo på vardera arm! Och efter det, ett body pumppass med 80kilo på skivstången. Typ.

Jag ska dela med mig av min spotifylista som jag har på när jag tränar själv (Olivia och jag lyssnar inte på musik när vi tränar ihop, då brukar vi mest skratta). Jag har ju en förkärlek till allt spanskt, så det kan bli väldigt många spanska låtar vilket jag hoppas ni tycker om =)

Min spotifylista: träna



Världens bästa mördarpass


Yes, idag har vi tagit oss igenom världens bästa mördarpass! :D

Som jag nämnt tidigare så hatar jag att konditionsträna, dvs att stå på crosstrainern eller löpbandet. Det är ju så HIMLA tråkigt och jag förstår verkligen inte hur folk klarar av att gå/springa eller vad man nu gör i en timme. Jag skulle inte ens klara av det i 20 minuter... usch!

Från början hade vi tänkt att gå på ett box-pass, men efter lite ändrade planer så hann vi inte med det utan tog det senare passet istället - Puls.

När vi kom in i salen blev vi först lite besvikna då vi insåg att det var samma instruktör som från Aerobic Dance och Step-passet (som vi inte alls hängde med på) och tänkte nästan dra där ifrån men OJ vad vi blev positivt överraskade!
Asbra konditionsträning varvat med styrka = PERFECT! Jag behöver minsann inte ett löpband om jag fortsätter att gå på det här passet ;)

Vi har nog aldrig varit så dyngsura som idag!! Härligt :)

//Olivia



Fotstyrka


De flesta som någongång i sitt liv har vrickat, stuckat eller till och med brutit någonting vet om att den drabbade kroppsdelen blir svagare efter en skada.

Jag/vi (jag kan inte riktigt tala för Malin då det bara är jag, Olivia, som sitter och skriver i nuläget) både tror och har med egen erfarenhet sett att fotskador är ganska så vanliga bland folk som gillar att röra på sig. Därför så tänkte vi nu visa er lite styrkeövningar som är är kanonbra för att bygga upp musklerna i fötterna:




Här kör jag något som vi kallar för flex-spänn (extension och flexion). Övningen går helt enkelt ut på att du ska spänna och flexa fötterna i olika sorters rörelser.
Det ser säkert lite fjuttigt ut men kör du 10sek på varje övning utan att stanna emellan så lovar jag att det känns! Avsluta med att flexa i ca 3sek, spänna i 3sek, flexa i 3sek osv. 6-8ggr.





Tåhävningar kan jag tänka mig att de flesta någon gång har provat på, dock tror jag inte att folk vet om att övningen finns i olika utföranden.
På videon ser ni hur de olika utförandena går till, och det som är viktigt att tänka på för att det ska bli så effektivt som möjligt är att inte stressa! Tåhävningarna ska vara relativt långsamma så att man hinner att jobba upp och ner i extension/flexion ordentligt.

Perfekt att göra när man borstar tänderna på golvet också :)


Om olyckan nu ändå skulle vara framme (trots att du kanske testat på våra fotstyrke-övningar ;)) var snabb med att linda in foten i ett bandage, benvärmare eller vad som nu finns i närheten och linda hårt! Blir tårna lite blå så har ni gjort helt rätt, och låt det då sitta i ca 20minuter.

Kommer ni sedan fram till att det troligtvis inte är allvarligare än en stukning så linda foten igen fast inte lika hårt som tidigare och börja röra, stödja och gå på foten så fort som möjligt. Ju längre tid du låter foten vara "orörd"  och bandagerad desto längre tid tar återhämtningsprocessen.
Sedan är det superviktigt att stärka upp foten igen, annars är risken stor att du skadar samma fot igen!



Proteinfluff

Jag har försökt mig på den här "nya" trenden proteinfluff. Jag har inget tålamod, och jag vispade och vispade men ändå så blev det inget fluff!

Jag använde mig utav ingredienser som jag hade hemma, så det blev frukt och bär i form av frysta jordgubbar och bananer, med en dl proteinpulver och lite vaniljyoghurt. Jag vispade i 15 minuter. Var det fel att använda sig utav yoghurt istället för mjölk? Ska jag använda mig av ägg också? Ska jag vispa ännu längre?

Hur gör ni ert proteinfluff?


Det blev lite müsli på också för att glädja sambon.


Lite stretch...

Igår så var jag och Olivia i vår kära gamla gymnastikhall i hela 7 timmar med våra gymnaster. Vi hade en heldagsträning (vilket vi försöker få till på alla lov) där vi fokuserade på tävlingsvarven. Efter det, när jag kom hem igen, så satte jag mig i soffan och satt där resten av kvällen. Jag var så trött!!

Så, igår hann jag inte med att ta några kort eller filmer om stretch. Tyvärr. Men jag tänkte att jag skulle bjuda på många gamla, och nya, bilder på spagat och splitt.


Det här är en balans som man använder sig av i fristående (en dansgren i gymnastiken)


Det här är en typ av spagat, en svårare variant. Det sträcker mer på framsida lår om man tar upp benet så som jag gör på kortet.


Det här är en mjuk övergång (en brygga där man sparkar över benen, antingen framåt eller bakåt).

Och det var vad jag hittade på datorn... Jag vet att jag har hur många bilder som helst, men hittar de inte längre :/ Men som sagt, får ta nya filmer/foton för att visa! =)

Ben och rumpa


Det kan se rätt så kul ut när man utför vissa av de här övningarna, men de är sjuuukt effektiva! Så ge inte upp bara för att ni kanske känner er lite dumma ;)




Här har ni en snabbversion av fem olika övningar;
1. Hoppa på ett ben där du verkligen tänker på att trycka ifrån golvet så pass mycket att du hinner spänna till vristen mellan varje hopp. Är du nybörjare med inte så jättestarka fötter så kan du börja med att hoppa på ett ben "som vanligt", dvs utan att sträcka ut vristen mellan varje hopp. 

2. Hoppa på ett ben med spark i rumpan. Tänk på samma sak som jag skrev ovan - att trycka ifrån golvet. Här behöver du dock inte spänna vristerna. Är det lite svårt i början så ta det i din egna tackt, börja kanske med att hoppa 1-2 hopp med en liten paus mellan.
Glöm inte att byta ben!!

3-5 Krumhopp med armarna i kors mot bröstet är en bra variant att börja med. I just krumhopp så är det jätte viktigt att hålla spänningen i magen hela tiden, så att vi inte börjar svanka i ryggen. Om man vill kan man försvåra övningen genom att ha raka armar eller att köra grupperingar (dvs med knäna upp till bröstet) med samma position i överkroppen=krum.

Varje övning kör vi ca 1-2 längor*





Denna övning kallar vi för fyr-skutt (då vi inte lyckats komma på ett bättre namn till den haha). Ju längre ner med rumpan i golvet vi kommer efter varje "skutt" desto jobbigare blir det.

Denna kör vi ca två längor*




Här ser ni den klassiska övningen - kissa hunden! Ett tips är att stå framför en spegel när ni kör övningen, så kan ni rätta till er själva lite lättare. I de två första övningarna som Malin visar så är målet att ni ska jobba upp till minst 90 grader med knät/benet.
I tredje övningen så håller hon hela tiden spänningen i vaden och baksida lår . Ett tips som jag faktiskt inte har testat men som jag kom på nu är att kanske försöka hålla kvar en mellanstor gummiboll eller liknande mellan vaden och låret. På så sätt "kan man inte" tappa spänningen utan att tappa föremålet.

Vi brukar köra ca 20st på varje övning och ben utan paus mellan övningarna.

*1 länga = ca 10m. Har ni inte så mycket plats hemma eller på gymmet så går de flesta övningarna att göra på ett och samma ställe.


Vill ni göra det lite tyngre så sätt på er vrist-tyngder, det finns att köpa på bland annat Rusta för ca 60-70kr/paret och de går att använda till allt möjligt :)





Vågar ni testa detta hemma?

Skulle gärna vilja se videosvar från er =)




Här ser ni spagat på höger och vänster ben, samt splitt. Gymnasten Ida ville filma...

Mina mått so far...

Eftersom Olivia var så givmild och delade med sig utav sina fina resultat, känner jag att jag måste också göra det. Jag har inte lika lätt för att bilda muskler som Olivia har, och de "träningstimmarna från ungdomen via gymnastiken" som hon pratade om så tror jag att jag fokuserade på att bli vig istället för stark... 

Oktober 2010 Ö.arm: 27 cm Stuss:  101 cm Midja:  75 cm Lår: 59 cm Vad: 36 cm
Från slutet av 2011

Januari 2012
Ö.arm: 26,5 cm
Stuss: 102 cm
Midja: 76 cm
Lår: 51 cm
Vad: 36 cm



Från Januari 2012

April 2012
Ö.arm: 28 cm
Stuss: 100 cm
Midja: 74 cm
Lår: 52 cm
Vad: 37 cm




Nu ska det bli rutor!

Gladiatorerna


Tro det eller ej men nu har jag, Olivia, sökt till Gladiatorerna!
Det var nästan så att jag ångrade mig samma sekund som jag skickade iväg ansökan, men skulle man nu komma med så har man i alla fall något som håller motivationen uppe på gymmet!




//Olivia

Träningsvärk


Mitt mål efter varje träningspass har varit att få så mycket träningsvärk som möjligt dagarna efteråt. Det har lixom varit mitt "kvitto" på att jag gjort bra ifrån mig.

Här om dagen så började jag fundera lite mer kring det där. En tanke som dök upp var om alla bodybuilders verkligen går runt med träningsvärk i hela kroppen dagligen, och i så fall hur dem lyckas med det? Jag menar, har man utfört en och samma övning två-tre gånger per vecka så får man ju till slut inte träningsvärk på samma sätt längre som när man började med övningen.

Idag ville jag inte fundera mer utan tog tag i saken och sökte på google. Här och här hittade jag nedanstående information.

Detta kom jag fram till (kortfattat):

Träningsvärk orsakas av microskador i skelettmuskeln som oftast uppkommer efter excentriskt arbete. När muskeln sedan läker så förbereder den sig samtidigt på ytterligare påfrestningar, vilket gör att muskeln blir längre och starkare. Vanligtvis känner man av träningsvärken ca 24-72timmar efter träningspasset och den försvinner sedan efter någon dag/några dagar. 

Träningsvärk är inte farligt. Dock är det inte bra att vid varje träningspass sträva efter träningsvärk eftersom det gör att kroppen blir mer utmattad, som i sin tur gör så att man kanske inte orkar prestera lika bra. Man ska även tänka på att träningsvärk faktiskt är ett symtom på överbelastning vilket inte är så bra, speciellt inte om man har så ont att man knappt kan gå dagarna efter.

Excentriskt vs koncenstriskt muskelarbete


Då jag inte är ett proffs inom det här ämnet så får ni gärna lägga till information eller rätta mig om jag missuppfattat det hela fel!


//Olivia




Inspiration

Jag hittade den här bilden när jag imorse satt och slökollade lite på internet innan jag skulle iväg. SÅ DÄR vill jag se ut, SÅ DÄR vill jag göra! Om jag en gång i mitt liv kommer att se ut så där kan jag skatta mig som lycklig, vilket jag iochförsig redan gör. Jag menar, då skulle jag kunna skatta mig lycklig utseendemässigt! =)

Cool

Det här är nog den snyggaste bilden jag har sett någonsin!

/Malin

 



Resultat


Mått 2 januari 2012:                    Mått 29 februari 2012:
Armar: 28cm                                  Armar: 28cm
Midja: 77cm                                   Midja: 73cm
Lår: 56cm                                      Lår: 55cm
Rumpa: 98cm                                 Rumpa: 96cm


19 december 2011



7 mars 2012


Jag är mycket väl medveten om att jag har lätt för att bygga muskler. Jag har nog aldrig i hela mitt liv behövt tänka på vad jag äter (utseende mässigt) och jag är väldigt tacksam för det då jag vet att det är många som verkligen måste kämpa och slita för att uppnå sina mål. Ska jag vara helt ärlig så förstår jag inte hur folk klarar av att leva på sallader och olika dieter, för det är något som jag ALDRIG skulle klara av själv. Jag ser verkligen upp till er!!

Visst, allt har inte kommit helt gratis heller. Jag har också fått kämpa och slita på mitt sätt, och man får inte glömma bort att vi, dvs jag och Malin, har spenderat måååånga ungdoms-timmar i gymnastikhallen vilket har gett oss lite fördelar.

Men ja, ovan ser ni i alla fall mina resultat vilka jag är ganska så nöjda med :)

//Olivia

Kära pilatesboll!

Jag börjar gilla den här bollen mer och mer! Jag hoppas att gymnastikföreningen köper in sånna bollar till oss, de är ju så bra när man ska träna spänningen!

I fredags tränade jag och Olivia ben och rumpa, vi körde på maskiner, med vikter och med pilatesbollar. Jag tog lite bilder från gymmet den här gången, så att vi äntligen kan, som Olivia säger, lägga upp lite bilder. Även den här träningen blev effektiv, kort och koncis, då jag skulle iväg med min fästman för att fira vår förlovning! <3

Det här är en av våra nya rumpövningar på bollen.

rumpstyrka 1



Den var väldigt effektiv den här övningen, och istället för att gå upp och ner och spänna - så kan man ligga uppe med höft och rumpa och spänna till för att göra det till en statisk övning. Eller så ligger man uppe med höft och rumpa, och försöker lyfta ena foten och hålla balansen!... Oändligt kul på en pilatesboll!


RSS 2.0