Hoppsan...

Det har blivit väldigt dålig uppdatering på bloggen på sistonde... Jag har en väldigt bra ursäkt, och det är att jag har skrivit på min uppsats för att bli klar med min utbildning. Och vet ni vad?!

JAG ÄR KLAR MED MIN UTBILDNING, JAG HAR FÅTT GODKÄNT PÅ MIN UPPSATS!!

Jag vet inte hur många av er läsare som läser på universitetet, eller om ni vet hur det fuckar till huvudet när man skriver uppsats, men nu är helvetet klart! Jag behöver aaaaaaaldrig mer plugga om jag inte vill, för jag har en utbildning nu! Jag är gymnasielärare i spanska och engelska. Jag kan inte förklara hur bra det känns att slippa känna pressen, stressen och ångesten över att alltid ha något man ska plugga. Jag är FRI! Jag är behörig och jag kan börja söka bra jobb och skriva på mitt CV "Utbildningar: Lärarprogrammet, 258 hp, Linköpings universitet" :D

Eftersom jag har suttit så mycket med det här under en längre tid, och eftersom jag har firat att jag äntligen är klar, så har träningen hamnat på en andra prioriteringsplats. Jag har haft svullardagar tillsammans med vänner i det gröna (Olivia var med och firade detta), jag har kollat på melodifestivalen och druckit vin i mängder i samband med nervositeten över att Loreen kunde vinna, jag har varit på Ullared och bara ätit hämtmat... Osv osv osv... NU måste jag ta tag i träningen igen, men jag tycker att jag har förtjänat att vara lite ledig och bara få ta tid för MIG!


Hälsoundersökning


Igår måste jag säga att Malin och jag var väldigt hurtiga! Vi började med att göra en danskoreografi i gymnastikhallen i ca 1½ timme, och sedan drog vi vidare till gymmet och körde ett 45min Challenge-pass och ett 45min spinning-pass. Snacka om att vi var helt slut sen! Men det kändes jäkligt bra :)

Något jag varit nyfiken på ett tag är att göra en sån där hälsoundersökning där man kollar kolestrolvärde, fettmassa, muskelmassa osv i kroppen. Dock vet jag inte riktigt hur det går till, och vart man ska vända sig. 
Kanske är det någon av er läsare som vet och kan tipsa? 
Det skulle vara väldigt intressant!

//Olivia

Jag gjorde det, meeeen...

Jag har uppnåt min målvikt! Jag har gått ner till 65,5 kg så jag har slagit det omöjliga 66-sträcket.

Meeeeen, jag har bara vägt det en gång... Efteråt när jag har vägt mig så har jag legat på det vanliga: 66,2 kg. Jag undrar vad jag hade ätit och tränat för att väga så lite, men det roliga var ju att jag vägde mig på kvällen och jag hade precis ätit innan jag gick till gymmet. Så, jag vägde 65,5 kg på kvällen med mat i magen. Hur kommer det sig?


min vanliga vikt på ett ungefär (66 kg minus mobilen).

/Malin


Mål

Utan Malins tillåtelse (I'll hope she doesn't kill me...) sätter jag nu upp två mål som VI ska klara av innan den 1 augusti 2012:
  • Minst 10 ordentliga koncentrationscurls/arm med 10kg's hantlar
  • Minst 5 pull-ups utan någon hjälpvikt

Detta var nämligen någonting som vi kämpade med i måndags. Om jag inte minns helt fel så klarade jag av 2x10 pull-ups med 36kg's motvikt (jag väger ca 60kg). 

Både Malin och jag klarade av 5 koncentrationscurls/arm, men med lite fusk. Dessa gjorde vi efter en hel del arm- och axelstyrka så jag kan tänka mig att vi klarar av att göra fem ordentliga när vi inte är lika möra i armarna.

Detta ska ni självklart få filmbevis på!!


Jag älskar den här bilden på Malin! Ser ni hennes blick eller!?

//Olivia

 


Proteinbars igen.

Nu är det min tur att göra proteinbars, jag har gjort ett par tidigare när jag följde Olivias recept och de blev förstås sjukt goda. Men nu ska jag ändra om lite.

Mitt recept:
2st. ägg
2 dl. lättmjöl (<0,1% fett)
2 dl. fiber havregryn
1 påse blandad torkad frukt (plommon, nektarin, äpple etc)
1 dl. kokos
2 nävar cashewnötter
4 msk vanilj och päronproteinpulver
½ msk vaniljpulver
½ dl sötningsmedel

Blanda ihop de blöta ingredienserna först, sen ner med de torra i detta. Stoppa in i mitten av ugnen på 175C och låt det stå i ca 15 minuter.

Min smet blev rätt så rinnig den här gången, de som Olivia gjorde (och även jag tidigare) blev ganska så torra, så jag tog inte i något extra havregryn... Vi får se hur de blir, det luktar gott i köket nu iaf... =)

/Malin

Äggröra


Äggröra med kvarg, 1port:

smör (att steka i)
2ägg
knappt en halv dl mjölk
3msk kvarg
salt och peppar efter smak

Blanda ihop ingredienserna och häll i stekpannan på ganska svag värme. Rör om tills det fått en bra koncistens :-)



Detta fick bli min lunch idag.
Snabbt, gott, mättande och proteinrikt!

//Olivia


Fredag


Igår hann jag äntligen att ta mig till gymmet och det var sååå skönt! Jag gick på ett Functional Toning-pass vilket gav mig träningsvärk i benen idag kan jag ju säga ;)

Idag hoppas jag på att få träna med Malin. Det känns inte som att jag har tränat med henne på evigheter! Våra scheman har krockat ordentligt med varandra de senaste veckorna (månaderna?) vilket har gjort att i alla fall jag har tappat lite av motivationen... Det är ju alltid så mycket roligare att träna med henne!

//Olivia


Resultat?

Jag bad min sambo ta kort på mig, så att jag vet ifall jag har gått framåt med träningen eller inte. Jag tycker det ser bra ut, vad säger ni?


Målet är att få lite större flankar, och mer konturer kring axlarna.


Tanken är att armarna ska bli större! =)


Startmåttet var 26,5 cm...


Målet var att se konturer av magrutor, och det tycker jag att man gör. Eller hur?!

/Malin

LCHF-pannkakor

Idag så kände jag för pannkakor, så jag kollade upp några recept för LCHF-pannkakor. Jag följer inte den dieten, men tänkte att jag kunde testa nåt recept iaf.

Det receptet jag gjorde var på:
* 4 ägg
* 2 dl matlagningsgrädde
* 2 dl kokos
* Lite vaniljsocker, stevia och lite salt
* För pluffsiga pannkakor så ta i lite bakpulver
Vispa ihop ägg och grädde, sen tillsätt de torra ingredienserna. Låt smeten stå ett tag innan ni börjar steka, kokosen suger åt sig vätskan (annars blir det rätt så rinnigt märkte jag själv...).

Hur det smakar återstår att se, jag håller på att steka dem nu. Men tänkte att ni ville ta del av receptet! =)

/Malin

Armstyrka

Jag tar tillbaka vad jag sa om rumpstyrkan, jag känner visst av den. Jag har träningsvärk. Det märkte jag igår kan jag lova, och har en känsla av att jag kommer att känna det extremt mycket idag. Idag då jag har en anställningsintervju och streetbasket på jobbet...

Nog om det, nu mot mitt träningschema för armar.
Igår fokuserade jag på bröst, triceps och biceps (klarade inte av att köra så mycket axlar då jag har fått jätteont i höger axel, tror det har med kudden att göra faktiskt...).

Igår såg mitt träningsschema ut så här:
* Dips på stepbräda med 5 kilo på benen. 20x3.
* bröstarmhävningar på små handställningar 10x3.
Upprepade detta set tre gånger.

* Dips på stepbräda med 5 kilo på benen. 20x3.
* Bröstcurls på stepbrädan med 7kg/hand. 20x3.
Upprepade detta set tre gånger.

* Dips på stepbräda. 20x3.
* Koncentrationscurl med 7 kg. 10x3.
Upprepade detta set tre gånger.

* Tricepscurls (ovanför huvudet) med 7kg. 10x3.
* Statiska armar 1 min.
Upprepade detta set 5 gånger.

Efter att jag hade fokuserat på armarna, så gjorde jag några situps och statiska magövningar på pilatesbollen. Jag började med sneda situps med 10 extra kilo, sen låg jag i statisk övning med armarna över huvudet i sammanlagt 3 minuter, sen körde jag 150 situps, och 150 sidositups (där man går med raka armar mot samma knä).

Ta inspiration från mitt schema om ni vill, idag är det samma sak som igår - jag känner ingenting i armarna. Men jag märker väl av det imorgon kan jag tänka mig...


Jag hoppas att jag fick ta den här bilden från internet nu, men såg hennes armar och tänkte att jag vill ha likadana!


/Malin

 



Rumpstyrka

Igår så tränade jag rumpa i 45  minuter. Jag trodde att jag skulle vara dödare idag än vad jag är, och helt ärligt så kan jag säga att jag skulle kunna ha fortsatt (eftersom jag gick och var tränare i 3 timmar direkt efter, och det var verkligen inga problem).

Igår så såg mitt schema ut så här:
1.) 10 step ups på bräda/ben med 9kg i vardera hand.
2.) 10 squats med 12-kilos kettlebell.
3.) 20 kissa hund/ben.
4.) 20 gupp-kissa hund/ben.
4.) 20/ben rumpövning med en fot på en stepbräda, det andra benet rakt och jobba upp med höften (man ligger alltså på rygg).
5.) Hela det här settet körde jag gånger 3. Efter att jag var klar, körde jag lite insida lår (30x3/ben), och avslutade med lite extra squats (60st).

Idag så hoppas jag hinna med att träna efter gymnastikträningen, min tanke är att jag ska fokusera på bröst, triceps och rygg idag. Det känns som att det är tre muskelgrupper som bör köras tillsammans, eller vad säger ni?!


Det här är visserligen från en annan gång, men det är ju en rumpövning så den passar in i det här inlägget också! =)

/Malin

 



Kroppsbilder


Jag måste bara få tipsa er om en blogg som jag har följt i ca ett halvår nu och som faktiskt har fått mig att tänka mer positivt om min egna kropp.


Alla är vi ju olika och det som kan vara mina "brister" drömmer någon annan garanterat om, kom ihåg det!

Bloggen hittar ni här!
(OBS! Nakenchock!)

//Olivia

Så här är jag idag:

Nu ska det bli en liten mått-check:

Start:                                                      Vecka 18:
Lår:                    51 cm                      48 cm
Högst upp på lår: 58 cm                      58 cm
Rumpa:              102                          97 cm
Vad:                   36 cm                      36 cm
Midja:                 76 cm                      71 cm
Över naveln:       82 cm                      80 cm
Överarm:            26,5 cm                   28,5 cm

Nice va?! =)

Startviken var även 69,5 kg, nu ligger jag på:


Före och efter

Så här såg jag ut sent förra året:



Det här är den senaste ryggbilden:


Sen har jag tyvärr inte så många nya, eller gamla bilder... Ska rota lite i datorn och se vad jag hittar ;)

RSS 2.0